Pohištvo

Izberimo idealno kopalniško pohištvo

Naša kopalnica je eden izmed najbolj osebnih in pomembnih prostorov v stanovanju ali hiši. Je varen in miren prostor, kjer pričnemo in tudi končamo svoj dan. Kopalniško pohištvo nosi ogromen pomen, saj ustvarja atmosfero in občutek, ki nam omogoča, da dobro počutimo. Ko bomo opremljali svojo kopalnico, je pomembno, da izberemo pohištvo, ki bo ustvarjalo občutek urejenosti, miru in čistoče. Pri tem pa moramo paziti na razne oblike, materiale izdelave, prostorske zahteve in omejitve ter druge stvari. 

Continue reading “Izberimo idealno kopalniško pohištvo” »

Opremimo si svoje spalnice

Spalnice se lahko opremi zares na prijeten način, a vse je odvisno od tega, kakšen tip človeka ste. No, pravzaprav je odvisno tudi od tega, kakšen tip človeka je vaš partner, saj v spalnici pogosto spimo z njim. Tam, kjer ima glavno besedo žena, je pogosto res, da so spalnice opremljene bolj po njeno in čeprav imate svoje želje, zahteve in morda fantazije, je vprašanje kje boste uslišani.  Continue reading “Opremimo si svoje spalnice” »

Dnevni regali za sodoben videz vaše dnevne sobe

Dnevna soba je zagotovo najpomembnejši bivalni prostor v vsakem domu, saj se v njej družimo, počivamo, igramo, ukvarjamo s hobiji … Včasih so bile dnevne sobe precej utesnjeni prostori, saj je marsikdo v dnevno sobo namestil veliko in masivno sedežno garnituro, poleg nje pa še omare, ki so segale skoraj do stropa in prekrivale vsak del stene – v omarah so bile knjige, jedilni servisi, kozarci, vaze in še marsikaj, kar danes na srečo nič več ne hranimo v dnevnih sobah. Velike omare so nadomestili sodobni dnevni regali, ki nam omogočajo, da so dnevne sobe veliko bolj prijetne in udobne.

Continue reading “Dnevni regali za sodoben videz vaše dnevne sobe” »

Pograd omogoča optimalen izkoristek prostora v otroški sobi

Da časi niso rožnati, je že dolgo jasno, kako je s cenami nepremičnin, pa se tudi ne gre slepiti. Že res, da je cena na kvadratni meter od pričetka gospodarske krize precej padla, vendar nakup stanovanja za marsikoga še vedno predstavlja obvezo k bančnemu posojilu, ki se bo odplačevalo desetletje, dve ali tri. To pomeni, da se marsikdo raje odloči za nakup malo manjšega stanovanja ali hiše, v njem pa čim bolj optimalno razporedi pohištvo, da je uporaba prostorov lahko kar najboljša.

Kadar smo soočeni z majhno otroško sobo, je potrebno pohištvo vedno načrtovati tridimenzionalno. To pomeni, da ga ne razvrščamo zgolj glede na tloris, temveč dobro izkoristimo tudi višino prostora. Če pohištvene elemente razporejamo enega nad drugega in tako zapolnimo celotno višino sobe, je tudi majhna sobica lahko primerna za bivanje dveh otrok.

Continue reading “Pograd omogoča optimalen izkoristek prostora v otroški sobi” »

Dnevna soba – prenova klasičnega v sodoben prostor

Dnevna soba je prostor, v katerem se druži vsa družina, prav tako pa je namenjena sprejemanju gostov. V njej moramo tako poskrbeti za estetski videz, prav tako pa za udobje – če je čez dan urejena in v njej postrežemo obiskovalcem s kavo in pecivom, mora biti ob večerih prostor, v katerem se udobno namestimo na sedežno garnituro in gledamo televizijo, ob tem pa se popolnoma sprostimo.

Dnevne sobe, kakršne smo imeli pred nekaj desetletji, po sodobnih standardih udobju sicer večinoma ustrezajo, popolnoma pa so zastarele kar se tiče estetike. Krivec je predvsem zastarelo pohištvo, saj so bile stare dnevne sobe večinoma od tal do stopa zasedene z velikimi omarami za shranjevanje, sodobni trendi pa velevajo nekoliko bolj skromno pohištvo. Pohištvo, zaradi katerega postane dnevna soba zračen, svetel in prostoren del doma, ki deluje predvsem lahkotno.

Continue reading “Dnevna soba – prenova klasičnega v sodoben prostor” »

Namizna svetilka

Za delo, študij ali drugo branje je nepogrešljiv pripomoček na mizi. Namizna svetilka popestri še tako prazen delovni prostor. V raznih barvah, oblikah in možnostih postavitve jih lahko kupimo v bolje založenih trgovinah. Ob nakupu bodimo pozorni na dolžino priključnega kabla, da ne rabimo prilagajati delovnega prostora po nepotrebnem. Lahko pa izberemo tudi svetilko z usb priklopom, če jo potrebujemo pretežno ob delu z računalnikom.

namizna-svetilka Continue reading “Namizna svetilka” »

Zadnje spremembe
Talne obloge