Kateri vodni filter?

Če sem vam čista voda zdi dragocena, potem je čas, da investirate v vodni filter. Le z njim lahko dobite resnično čisto vodo iz pipe, zato se splača premisliti o njegovem nakupu, saj ima lahko oporečna voda, v kateri so škodljive snovi, na dolgi rok tudi negativen učinek na zdravje. Zdravje pa je preveč pomembno, da bi ga prepuščali naključju, kajne?vodni filter

Čista voda za pitje

Vodni filter (www.filtri-za-vodo.si), ki ga namestimo v kuhinjo, nam bo omogočil, da bomo doma pili čisto vodo, ki je za nas tudi najbolj zdrava. S pomočjo filtra bomo iz vode odstranili vse snovi, ki lahko povzročijo različne težave oziroma niso najboljše za to, da jih vnašamo v naše telo. To so na primer ostanki pesticidov in različnih škropiv, ki žal zaidejo tudi v podtalnico, enako velja za različna gnojila in ostanke težkih kovin, poleg tega pa je voda včasih onesnažena tudi s fekalijami.
Četudi vaša voda iz vodovoda velja za neoporečno in je za to načeloma primerna za pitje, pa morate vedeti, da je voda, ki priteče iz pipe, zagotovo močno klorirana, saj je to nujno, če nočemo, da se v vodovodnem sistemu zaredijo različne bakterije in mikroorganizmi. A tudi klor lahko povzroča težave, sploh če takšno vodo pijemo vsak dan in to leta in leta. Temu se lahko izognemo z namestitvijo vodnega filtra, ki iz vode odstrani ne le škodljive snovi, temveč tudi klor.

vodni filter za filtracijo vode

Filtrirana voda za tuširanje

Voda pa seveda ni namenjena le pitju, ampak jo uporabljamo tudi v druge namene, na primer za umivanje. Škodljive snovi v naše telo lahko pridejo tudi skozi kožo, na kar veliko ljudi nikoli ne pomisli, zato razmišljajo le o tem, kako bi si skrbeli čisto vodo za pitje. Vendar pa to za tiste, ki so zelo občutljivo oziroma imajo občutljivo kožo ali težave z njo, nikakor ni dovolj.
Različne alergije niso edina težava s kožo, ki jo lahko povzroča voda, v kateri so ostanki škodljivih snovi, ali pa močno klorirana voda – včasih se nekaterim ljudem zaradi nje na koži pojavijo tudi različni izpuščaji, lise, srbečica ali pa koža postane zelo suha oziroma se celo začne luščiti.
Vse te težave lahko omilimo tako, da najprej poskrbimo za čim bolj blaga sredstva za umivanje, torej tekoče milo, gel za tuširanje, šampon in vse ostalo, kar uporabljamo za umivanje. Če to ne pomaga, pa je čas za namestitev filtra za vodo tudi v kopalnico, saj nam le kvaliteten vodni filter lahko pomaga rešiti takšne težave s kožo.