Izberimo idealno kopalniško pohištvo

Naša kopalnica je eden izmed najbolj osebnih in pomembnih prostorov v stanovanju ali hiši. Je varen in miren prostor, kjer pričnemo in tudi končamo svoj dan. Kopalniško pohištvo nosi ogromen pomen, saj ustvarja atmosfero in občutek, ki nam omogoča, da dobro počutimo. Ko bomo opremljali svojo kopalnico, je pomembno, da izberemo pohištvo, ki bo ustvarjalo občutek urejenosti, miru in čistoče. Pri tem pa moramo paziti na razne oblike, materiale izdelave, prostorske zahteve in omejitve ter druge stvari. 

Postavitev elementov v kopalnici

Prva stvar, ki jo moramo opraviti pred nakupom kopalniškega pohištva, je pregled prostora. To je izredno pomemben korak, saj tako dobimo predstavo prostora. Obenem pa lahko opazimo skrite prednosti in slabosti v prostoru, ki ga bomo opremljali. Priporočamo, da vse izmerimo natančno; dolžino, širino in višino kopalnice. To nam bo prihranilo veliko težav v prihodnosti, saj se ne bomo ušteli pri velikosti kopalniškega pohištva, namestitvi umivalnikov ipd.

Funkcionalnost in izgled pohištva

Res je, da je izgled kopalniškega pohištva izredno pomemben. Po drugi strani pa ne smemo zanemariti funkcionalnosti pohištva, ki nam lahko olajša mnogo opravil v kopalnici. Veliki elementi nam bodo zagotovili več prostora za brisače in druge potrebščine. Moramo pa paziti, da ne bomo zastirali prehoda in, da se bodo predali v omarah brez zaletavanja drug v drugega, lepo odpirali.

Če imamo manjši prostor, to ne pomeni, da ne moremo imeti izredno lepo in funkcionalno kopalniško pohištvo. Dandanes lahko najdemo posebne enote, ki so narejene za največji izkoristek prostora. Na stene lahko postavimo shranjevalne omarice in uporabimo straniščne enote z garderobo. Obstajajo tudi posebni umivalniki, ki so narejeni, da zavzamejo čim manj prostora, nudijo pa veliko površino za umivanje. Na voljo imamo skoraj nešteto možnosti.

Do unikatne atmosfere z barvami

Barve naše kopalnice igrajo veliko vlogo, ko se gre za občutek vzdušja. Najpogostejše izbire so bela, črna, siva, kar so bolj osnovne barve, vendar lahko z njimi naredimo veliko. Bela barva oddaja občutek čistoče, medtem ko kombinacije bele in sive je bolj moderne izbira. Umivalniki so lahko tudi različnih barv, vse pa je odvisno od našega okusa in stila kopalnice.

Dandanes lahko najdemo 3 glavne stile kopalniškega pohištva, ki je:

  • Tradicionalne oblike

Tradicionalno pohištvo je idealno, če želimo ohraniti bolj klasičen stil domače in razkošne kopalnice.

  • Moderne oblike

Popularna izbira pri novogradnjah in stavbah ter stanovanjih, ki so bolj moderne oblike. Moderne kopalniško pohištvo ima bolj čiste barve in oblike ter skrite LED luči, ki osvetljujejo prostor ter elemente.

  • Trendovske oblike

Trenutni stili, ki so popularni po svetu ali v določenih državah. Trendovsko pohištvo se hitro spreminja ter je odlična izbira, če želimo posodobiti našo kopalnico.

Sestavljanje elementov

Ko kupujemo kopalniško pohištvo, je dobro, če naročimo pri podjetju, ki ima odlično zapakirane stvari. Umivalniki, omarice, ogledala ipd, lahko z moderno embalažo varno prispe do naših vrat. Tako se izognemo prevelikim pošiljkam in nerodnim dimenzijam. Na spletni strani www.volino.si imajo ogromno izbiro vsega kopalniškega in drugega pohištva ter odlične embalaže.

Umivalniki so pomembni del kopalnice

Umivalnik je eden izmed glavnih elementov v kopalnici, kjer bomo preživeli največ časa. Je nekaj posebnega, saj se za njem vsak dan pripravimo na delo in spanje. Dobro je, če imamo točno tak umivalnik, kot si ga želimo, saj se tako tudi bolje počutimo. 

Umivalniki danes obstajajo v skoraj nešteto različnih oblikah in materialih. Za najlažjo izbiro, se lahko zgledujemo po sledečih smernicah:

  • Umivalniki, ki so narejeni, da jih namestimo na steno, nam prihranijo veliko na tleh. V prihranjen prostor lahko namestimo omarice ali drugo kopalniško pohištvo. So tudi idealna izbira za ljudi, ki se težje premikajo.
  • Umivalnik lahko tudi vgradimo v pult po naši izbiri. Pomembno je, da izberemo primeren material, saj bomo morali v pult vrtati.
  • Umivalnike lahko vgradimo tudi v kot. Za to nalogo so bolj primerni tradicionalni umivalniki, ki potrebujejo prireditveni mehanizem, ki jih bo držal na steni.

Možnost imamo tudi izbire enote za umivanje. To je kos pohištva, po navadi omarica, ki je na njen nameščen enojni ali dvojni umivalnik. To je odlična izbira, če živimo s partnerjem, saj ima vsak svoj prostor, kjer se lahko zjutraj in zvečer pripravi.

Zadnji napotki pri izbiri pohištva za kopalnico

Prej smo že omenili, da so mere izjemno pomembne. Materiali in stil kopalnice si lahko izberemo po okusi, a moramo spoštovati omejitve prostora. Tukaj so seveda še naša sredstva. Za najboljšo možnost in izbiro pohištva lahko povprašamo preko e-pošte ali v fizični trgovini ljudi, ki tam delajo. Velikokrat lahko najdemo pohištvo, ki je izredno ugodno, lepo in ima veliko vrednost funkcionalnosti.

Predlagamo, da si vzamemo čas in premišljeno izberemo vse elemente glede na naše želje, sredstva in možnost vgradnje.

Združite estetiko s funkcionalnostjo. Moderna in elegantna LED svetila so odlična izbira za uporabo v notranjih bivalnih in poslovnih prostorih.  Preberi več …