Ključne prednosti LED svetil

V vsakem prostoru svojega doma imate nameščeno vsaj eno vrsto svetila. Ne glede na to, zakaj ga uporabljate, je v prvi vrsti zagotovo najpomembneje, da je osvetlitev kakovostna tako za delovno kot tudi bivalno okolje. 

V zadnjih nekaj letih smo priča izjemno hitremu širjenju LED tehnologije, ki na področju razsvetljevanja zunanjih in notranjih prostorov prinaša številne ugodne rešitve. LED svetila nam omogočajo izjemne prednosti. Ena od ključnih je tudi velik prihranek. 

Prihranek z LED razsvetljavo 

Ne tako dolgo nazaj so bila v ospredju povsem klasična svetlila. V tem hipu pa so nam na trgu na razpolago LED svetila, ki so skorajda v prav vseh pogledih boljša od klasične vrste. Kupci se za njih odločajo predvsem na podlagi tega, da z njihovo uporabo privarčujejo tako na kratek kot tudi na dolgi rok. 

Varčna LED razsvetljava se praktično lahko uporablja kjer koli. Nameščajo se v majhnih stanovanjih kot tudi v zelo velikih industrijskih obratih, kjer je prihranek z njimi še toliko vidnejši. Mnogi so presenečeni nad dejstvom, da imajo LED žarnice lahko tudi do 100000 ur življenjske dobe. 

Uporaba LED svetil na zunanjih površinah

LED svetila so označena s pozitivnimi pridevki, kot, na primer, učinkovita, domiselna, prilagodljiva, kakovostna in varčna. Ponujajo nam zelo široko paleto raznovrstnih optičnih rešitev, inovativno upravljanje s temperaturo in so modularno sredstvo, ki se namešča v zatesnjena ohišja. 

Še posebej na zunanjih površinah nam LED razsvetljava omogoča moderno in funkcionalno obliko ter zelo širok razpon možnosti uporabe. LED zunanja svetila so namenjena tudi spremljanju gostote prometa in pešcev. Uporabljajo se tudi kot vremenska postaja. Z njeno pomočjo se lahko izvajajo meritve, ki so povezane z onesnaženostjo zraka. 

Moderni LED paneli 

Izjemno priljubljeni so tudi LED paneli, ki jih lahko uporabljamo tako v notranjih kot tudi zunanjih prostorih. Takšna vrsta svetil je izjemno efektivna, zato nam jih za uporabo svetujejo tudi strokovnjaki. Z njimi lahko na dolgi rok prihranimo zelo veliko denarja. Njihova svetloba je ob majhni uporabi optimalno velika. 

LED paneli tako vse pogosteje nadomeščajo klasično obliko razsvetljave, na primer klasične žarnice in sijalke. 

LED razsvetljava v industriji 

Industrijska LED razsvetljava ima izjemno velik učinek pri prihranku električne energije. Če v industrijskih prostorih uporabljamo neprimerno razsvetljavo, je poraba električne energije lahko izjemno visoka. 

LED svetila tako tudi na področju industrije prinašajo številne prednosti, na primer izjemno dolga življenjska doba ter izjemna energetska učinkovitost. 

Avtomobilske LED luči 

Če si s svojim vozilom želite še večje varnosti in zanesljivosti med vožnjo, je izbira LED luči odlična rešitev. LED žarnice za avto so primerne za vsakega lastnika oziroma uporabnika vozila, ki na prvo mesto postavlja varno in zanesljivo vožnjo. 

LED svetila so pri nas vse bolj razširjena in vse pogosteje jih lahko opazimo nameščena na osebne avtomobile in druga številna vozila. Narejena so iz zelo trpežnih materialov ter so odlično odporna na vse vremenske razmere pa tudi na močne udarce. 

Ker so LED žarnice za avto zelo vzdržljive in kompaktne, s tem prihranite veliko denarja in ne nazadnje tudi časa. Na trgu lahko izbirate med različnimi barvami, oblikami, ki lahko še bistveno bolj popestrijo vaše vozilo. 

Izbira barve LED luči 

Prav vsaka barva LED svetila ni primerna za vsaj stil in dizajn prostora, zato je pri izbiri barve treba še toliko bolj paziti. Pri izbiri vam lahko pomagajo strokovno podkovani prodajalci, ki jim boste morali povedati, kam boste namestili LED svetilo in čemu bo zlasti služilo. 

Tako kot barva pa je pomembna tudi sama oblika svetila LED. Na trgu je veliko različnih oblik, na primer pravokotne, podolgovate, okrogle, trikotne LED žarnice. V tem trenutku pa so zagotovo najbolj v trendu LED paneli. Tovrstni izdelki lahko zelo spremenijo videz vašega prostora. Pazite, da si boste izbrali prave in po pameti. 

Blagovna znamka LED izdelkov 

Kadar želite izbrati najkakovostnejša LED svetila oziroma izdelke, je treba veliko pozornosti nameniti tudi proizvajalcu oziroma blagovni znamki. Na trgu vam bodo ponudili številne znamke LED svetil, ki se med seboj zlasti razlikujejo po kakovosti in ne nazadnje tudi po obstojnosti svetlobe. 

Bolj kakovostne LED luči so na začetku dražje, a na dolgi rok se vam bo to zelo obrestovalo. Kakovostna LED svetila (Volino svetila) vam bodo namreč služila neprekinjeno in brez popravila ali zamenjave. Slabša kakovost LED luči pa bo od vas slej ko prej zahtevala zamenjavo ali servis.