Si želite kupiti stanovanje v Šiški?

Mikrolokacija je pri nakupu nepremičnine zelo pomembna! 

Če pogledate, kakšna je prodaja stanovanj v Ljubljani, boste ugotovili, da se jih v določenih predelih mesta proda več kot v drugih, kar pomeni, da so nekateri predeli bolj priljubljeni, ker omogočajo večjo kvaliteto bivanja. To se pri nakupu nepremičnine splača upoštevati tudi vam. Seveda ima vsak od nas svoje želje in zahteve glede bivanja, a glede na to, da statistika prodaje stanovanj v Ljubljani kaže na veliko priljubljenost nekaterih predelov mesta, to kaže na to, da je s tistim predelom zadovoljnih veliko ljudi. 

Prodaja stanovanj Ljubljana – kateri predel izbrati?

Naša prestolnica je sicer relativno majhna, a vseeno jo lahko razdelimo na več različnih predelov, med katerimi v kvaliteti bivanja obstajajo določene razlike. V prvi vrsti lahko mesto razdelimo na del znotraj obvoznice in na del zunaj obvoznice, torej na njegovo obrobje. Prodaja stanovanj v Ljubljani kaže, da se nepremičnine znotraj obvoznice prodajo po višji ceni, enako pa velja tudi za višino najemnin.

To pomeni, da so ljudje za bivanje znotraj obvoznice pripravljeni plačati več, saj se s tem velikokrat izognejo jutranji in popoldanski gneči. Prav na obvoznici se namreč največkrat naredi kolona. Če imate službo v centru mesta oziroma znotraj obvoznice, potem je vsekakor tudi nepremičnino za bivanje smiselno iskati tam, pa naj si bo to stanovanje v Šiški, za Bežigradom, na Viču ali v kakšnem drugem predelu mesta.

Eden od najbolj priljubljenih predelov mesta

Kateri predel boste izbrali za bivanje, je odvisno od tega, kje imate službo, kam vaši otroci hodijo v vrtec ali službo, kaj vam je pri bivanju pomembno in tako dalje.