Osvežimo izgled sten brez napora

Ko pride čas, da osvežimo notranjost svojega bivalnega okolja so stenske nalepke odlična naložba. Veliko ljudi pomisli, da je s tem veliko dela, vendar v resnici ni. Vedno več domov, podjetij in stanovanj uporablja stenske nalepke, saj imajo veliko prednosti. Hitro jih lahko namestimo na skoraj vsako površino, kar nam omogoča, da brez težav prinesemo nov izgled vsakemu prostoru. Poglejmo si skupaj, katere vse prednosti lahko uživamo, če se odločimo kupiti stenske tapete.

Stenske nalepke uporablja ves svet

Največja prednost stenskih tapet je ta, da so veliko bolj ugodna izbira, kot tradicionalni dekorativni izdelki. Lahko jih uporabimo v vsakem prostoru ter si tako z minimalno porabo sredstev močno izboljšamo prostor.

Barvanje sten je zamudno opravilo. Prostor, ki ga barvamo postane nedostopen za normalno uporabo. Dokler delo ni končano se ne moremo zadrževati v prostoru. To še posebej prizadene podjetja, saj lahko tako izgubijo denar, saj morajo zapreti obratovanje za nekaj dni.

Stenske nalepke pa so praktične, saj jih hitro namestimo na vsako steno, ne da bi morali zapreti prostor, ki ga obnavljamo za več časa. Poleg tega pa jih lahko hitro odstranimo, če smo storili napako in jo moramo popraviti.

Prednosti, ki jih bomo uživali bodo:

 • Veliko manjša zamuda pri prenovi izgleda sten
 • Ne bomo potrebovali zapirati podjetja, saj vsako sobo hitro preuredimo
 • Ne potrebujemo čistiti ali zračiti prostora med ali po nameščanju, saj ni nastanka umazanije

Katere površine so primerne?

Res je, da lahko dekorativne stenske nalepke namestimo na katerokoli površino. Če pa smo ravno prebarvali prostor, potem priporočamo, da počakajmo 10 do 14 dni. To bo omogočilo, da se bo lepilo dobro prijelo na površino. 

Lahko jih uporabljamo tudi v kopalnici, saj vse, kar potrebujemo je ravna in trda površina. Prvo se pa moramo prepričati, da so stene popolnoma suhe in brez vlage. Tako lahko nalepke namestimo na stene in ostale površine v kopalnici.

Prednost je tudi, da lahko stenske tapete uporabljamo v zunanjih prostorih. Res je, da so zunanje površine izpostavljene dežju, UV žarkom, vetru in umazaniji, vendar lahko vseeno na njih uporabimo nalepke. 

Kako pričnemo z nameščanjem?

Nameščanje samih stenskih tapet je izredno preprosto. Prične se z odstranjevanjem zadnjega dela zaščitne folije, ki varuje lepilo nalepke. Sedaj smo pripravljeni, da jo namestimo na steno ali drugo ravno površino, kot je steklo. Odvisno je od velikosti projekta, vendar imamo lahko tudi večjo sobo okrašeno že v nekaj urah. Poleg tega pa nam ne bo potrebno čistiti posušene barve ter druge umazanije, ki nastane pri pleskanju. To pomeni, da:

 • Bomo hitro in čisto opremili vse stene z nalepkami
 • Bomo prihranili ogromno sredstev
 • Ne bomo poškodovali sten in pohištva med lepljenjem

Če pomislimo na stroške, ki bi nastali, če bi najeli profesionalnega umetnika so stenske tapete idealna, ugodna in hitra rešitev za vsak prostor.

Napake lahko tudi hitro popravimo, če se kje uštejemo. Nalepko samo preprosto odstranimo in poravnamo ter jo ponovno namestimo na steno. Tako ne rabimo skrbeti, da vse naredimo prav v prvem poskusu.

Kako težko jih je odstraniti?

Eden izmed glavnih razlogov, zakaj dekorativne stenske nalepke uporablja cel svet je, da jih je neverjetno lahko odstraniti. Vse, kar moramo storiti je, da jih preprosto počasi odstranimo pri robovih ali drugih dostopnih površinah. Če so nameščene na bolj občutljivi površini, je priporočljivo, da uporabimo sušilnik za lase, da najprej omehčamo lepilo.

Če pa imamo nalepko na stekleni površini, lahko uporabimo plastično kartico, da jo počasi odstranimo. Pri tem si vzemimo čas in bodimo previdni, da ne poškodujemo nalepke. 

Pustimo prosto pot domišljiji

Vsi ljudje kreativne narave bodo uživali v neomejenih možnostih. Stenske tapete lahko najdemo v neomejeno vzorcih, motivih in tudi 3D oblikah. Lahko pa jih tudi oblikujemo po svoje, saj jih doma obrežemo. To pomeni, da bomo lahko popolnoma preuredili in prinesli novo svežino v:

 • Otroške sobe
 • Spalnice
 • Kopalnice
 • Garaže
 • Poslovne prostore

Seveda lahko stenske tapete uporabimo v vsakem prostoru. Prej smo omenjali tudi, da jih lahko namestimo na zunanje stene. Tako si lahko uredimo letni vrt ali drugo okolje, kjer bomo sprejemali stranke, brez da bi za to zapravili celo premoženje. 

Za raznoliko in bogato ponudbo priporočamo obisk spletne strani www.stenska-nalepka.si, kjer imajo odlične motive za vse vrste sob. Vse kar potrebujemo je malo kreativnosti in že lahko ustvarimo tako okolje v katerem se bomo počutili odlično.