Namizna svetilka

Za delo, študij ali drugo branje je nepogrešljiv pripomoček na mizi. Namizna svetilka popestri še tako prazen delovni prostor. V raznih barvah, oblikah in možnostih postavitve jih lahko kupimo v bolje založenih trgovinah. Ob nakupu bodimo pozorni na dolžino priključnega kabla, da ne rabimo prilagajati delovnega prostora po nepotrebnem. Lahko pa izberemo tudi svetilko z usb priklopom, če jo potrebujemo pretežno ob delu z računalnikom.

namizna-svetilka Zaradi svojih oblik in vzorcev je lahko krasen modni dodatek, ki ga lahko sčasoma brez težav menjamo ali prilagodimo novemu okusu. Njihova prednost je ravno enostavnost uporabe in to, da zavzamejo malo prostora, zato jih lahko prenašamo z enega na drugo mesto.

Postavitev naj bo taka, da na uporabljenem prostoru ni senc, ki bo motile pogled. Z dobro nastavitvijo osvetlitve tako dosežemo, da se oči ne utrudijo in da je delo prijetnejše. Miza naj bo tudi sicer primerno postavljena v prostor in obrnjena tako, da je namizna svetilka le pripomoček za boljšo osvetlitev dela mize in ne glavni vir svetlobe. V času ko ni dnevne svetlobe nam naj kot glavni vir svetlobe služi stropna svetilka. Odvisno od potreb izberemo žarnico, ki je praviloma šibkejša kot tista pri glavnem viru svetlobe. Moč osvetlitve ni pomembna le za prijetnost dela, temveč tudi za stroške energije, ki jo ob tem porabimo. Lahko pa izberemo svetilko z možnostjo prilagajanja intenzitete svetlobe, za katero pa bomo morali odšteti malo več denarja, ampak se nam bo vložek dolgoročno gledano povrnil čez nekaj časa.

Od želja je odvisno ali se odločimo za samostoječo svetilko, ali takšno s ščipalko, ki jo pritrdimo na mizo. Zelo ugodno je, da je gibljiva v vse smeri, da lahko prilagajamo njen položaj. V primeru, da se ohišje segreje, izberemo takšno z vodilom, da lahko med uporabo prilagajamo kot osvetlitve ter njen položaj. Od izbire bo odvisna tudi barva svetlobe. Vse bolj so popularne led svetilke, za zdravje oči pa je najprimernejša topla bela barva. Zagotovo je pomemben tudi izgled, z malo domišljije ga lahko tudi naknadno prilagodimo svojemu okusu. V kolikor svetilko uporablja več ljudi, se prilagodimo željam drugih. Najbolje pa je, da je luč izbrana za določenega posameznika in ustreza njegovim zahtevam.

Svetilka tudi sodi v dnevno sobo.

Kopalniško pohištvo. V ponudbi boste našli sete kopalniškega pohištva, omarice z umivalnikom ter ostale omarice. Preberi več …