Vreče za sedenje za popolno sproščenost

Pravijo, da je evolucija ljudi najprej privedla do pokončne hoje, temu pa sedaj sledi nova sprememba – v tako imenovanega sedečega človeka. Res je, da je fizičnega dela, pri katerem bi bilo potrebno stanje , hoja ali drugo pokončno gibanje, vse manj, večina pa nas osem ur na dan preživi sede na stolu, zaradi česar se pogosto pojavijo fizične težave, na primer bolečine v križu.

vreča-za-sedenje
V ta namen so nam na voljo stoli, ki skrbijo za pravilno držo, poleg tega pa je med delom potrebno poskrbeti tudi za dovolj pogosto razgibavanje in spremembo položaja telesa – lahko se zgolj nekoliko sprehodite, naredite nekaj vaj, ali pa izvajate tako imenovano sedečo jogo. Kaj pa takrat, kadar sedimo zaradi druženja in sprostitve? Takrat potrebujemo sedeže oziroma stole, ki so nekaj povsem drugačnega.

Vreče za sedenje – udobje, ki se prilagaja telesu

V prostem času si privoščimo sedenje na pohištvu, ki nam pomaga, da se sprostimo. Običajno gre za kavče, fotelje in počivalnike, ki omogočajo sprostitev in razbremenitev telesa. Kadar potrebujemo zgolj krajše udobje med aktivnostmi ali za sedežno garnituro v prostoru niti nimamo prostora, pa pridejo zagotovo prav vreče za sedenje.
Sprva so se vreče za sedenje (http://www.volino.si/splosno-pohistvo/vrece-za-sedenje/sumo-vreca-za-sedenje.html) večinoma uporabljale v mladinskih in otroških sobah, kjer so bile namenjene sproščenemu sedenju ob igri, klepeti ob druženju ali branju. Ker so priročne in lahke, ter jih brez težav prestavljamo po svojih potrebah, pa so si utrle pot tudi v mnoge objekte, namenjene športu, druženju, srečanjem … Pogosto jih srečujemo v tako imenovanih družabnih kotičkih, pa tudi v sproščen ambient kavarn se odlično podajo. In zakaj so tako odlične?
V prvi vrsti zato, ker so lahke in jih lahko prestavljamo, poleg tega pa še iz enega pomembnega razloga: so mehke in se tako popolnoma prilagodijo telesu. Kadar ne želimo sedeti pokončno, vzravnano in »pravilno«, je vreča za sedenje odlična – nanjo se lahko vržemo ali sesedemo in takoj občutimo olajšanje. Nikjer nas nič ne tišči, nikjer ni nič trdega, mišice in okostje pa so razbremenjeni in dobro podprti.

vreče za sedenje

Prilagodljivost po meri

Vreče za sedenje so na voljo v različnih oblikah in velikostih – nekatere so oblikovane kot kapljice, druge imajo obliko gnezda, v ene se lahko v celoti pogreznete, na drugih zgolj sedite. Najboljše pa je to, da lahko uravnavate trdoto. Kako bo vreča trda ali mehka, je namreč odvisno od količine polnila, ki ga lahko tudi sami dodajate ali odvzemate.

Radi imamo lepe stvari, zato smo za vas izbrali stenske tapete najvišje kakovosti. Preberite več …