Modna, robustna in gospodarna zunanja svetila

Zunanja svetila ne smejo biti samo sijajnega videza, temveč izdelana iz visokokakovostnih materialov. Le tako bodo dovolj odporna tudi na manj ugodne vremenske vplive, obenem pa tudi veliko bolj trajna. Varno upravljanje ter preprosta montaža tovrstnih svetil pa mora omogočati, da lahko tudi amaterji na povsem učinkovit in preprost način poskrbijo za profesionalno vgradnjo.

Za dodatno varnost lahko odlično poskrbijo vrtne luči s senzorji gibanja. Takšna razsvetljava je še posebej energijsko učinkovita. Senzorji svetlobe namreč dobro razlikujejo med dnevom ter nočjo. Senzorji gibanja pa zaznajo premike.

Zunanje LED luči zagotavljajo izjemno učinkovito svetlost in visoko kakovost svetlobe. Ustvari toplo belo svetlobo in se ponaša z zelo dolgo življenjsko dobo.

Zunanja LED razsvetljava

Zunanja LED svetila so opremljena z najnovejšo tehnologijo. Ta vam omogoča izjemno učinkovito svetilnost, prav tako tudi visoko kakovost svetlobe. Ustvarja namreč toplo belo svetlobo ter se ponaša z zelo dolgo življenjsko dobo.

Sodobna razsvetljava za zunanje površine na sončno svetlobo je zasnovana za izkoriščanje sončne energije ter za bistveno daljše zagotavljanje vira svetlobe. Luči za vrt na sončno energijo odlično varujejo okolje, ker ne rabijo elektrike.

Prednosti ustrezne izbire zunanjih svetil

S pravo izbiro zunanje razsvetljave boste odlično poskrbeli za udobno okolje na vrtu. Obenem pa si boste zagotovili tudi dobro osvetljen ter varen vhod s posebej izbranimi stenskimi lučmi. Takšna svetila namreč prav tako ustvarjajo tople svetlobne učinke na balkonih in terasah. Posledično omogočajo dolge ter prijetne poletne večere.

Popolna rešitev za osvetlitev vrta so zunanja svetila LED. Ta vključujejo tudi stoječe in talne luči. Omogočajo izjemno prijetno večerno sprostitev na prostem. Svoj vrt boste z ustrezno izbiro luči tako spremenili v idilično okolje.

Izbira zunanje razsvetljave
S pravo izbiro zunanje razsvetljave boste odlično poskrbeli za udobno okolje na vrtu.

Talne luči za vhode in poti

Dobra in učinkovita rešitev za zunanjo razsvetljavo predstavljajo tudi talna svetila. Ta so še zlasti dobrodošla za vhode in poti. Ne omogočajo samo varnega dostopa do objekta, temveč na edinstven način lahko poskrbijo tudi za nepozaben prvi vtis.

Preberite si še naslednji članek: Moderna tehnologija za ogrevanje in hlajenje našega doma

Kako deluje toplotna črpalka? Ni zapleten proces, tako kot si mnogi predstavljajo. Lahko bi rekli, da deluje podobno kot hladilnik ali klimatska naprava.

Pri izbiri svetil za zunanje prostore vam lahko pomagajo strokovnjaki. Te lahko najdete tudi v specializiranih prodajalnah s svetili. Odlična ponudba vas čaka tudi v spletni prodajalni s tovrstnimi izdelki, kjer se lahko na mojstre razsvetljave obrnete tudi s pomočjo spletne pošte ali pa telefonskega pogovora. Spletno naročanje produktov za učinkovito osvetlitev vašega vrta in druge zunanje površine prinaša še druge številne prednosti.

Kako izbrati ustrezen LED reflektor

LED reflektorji so v tem hipu zagotovo ena od najbolj priljubljenih rešitev za osvetljevanje določenih prostorov oziroma površin. A pri izbiri takšnega svetila je potrebno paziti na kar nekaj pomembnih dejavnikov. Še zlasti pomembna sta svetilnost pa tudi sam namen uporabe.

Na sploh pa se takšna vrsta svetil zlasti uporablja za osvetlitev večjih prostorov, skulptur, panojev in še drugih predmetov. Ne nazadnje so reflektorji na LED zelo dobrodošli tudi na vrtu in v delavnicah.

Zunanja svetila ne smejo biti samo sijajnega videza, temveč izdelana iz visokokakovostnih materialov. Le tako bodo dovolj odporna tudi na manj ugodne vremenske vplive, obenem pa tudi veliko bolj trajna.

Moč oziroma svetilnost LED reflektorja

Še preden pričnete raziskovati ponudbo z LED reflektorji, si morate torej nujno pojasniti nekaj vidikov. Na takšen način si boste namreč precej olajšali izbiro, obenem pa tudi skrajšali sam čas nakupovanja. Najpomembneje med vsemi dejavniki pa je vedeti, zakaj boste takšno vrsto razsvetljave uporabljali ter kakšna mora biti moč oziroma svetilnost tovrstnega reflektorja.

Na voljo so takšni od 10 do 100 W. V primerjavi s halogensko vrsto porabijo od 50 do 80 % manj elektrike. 1000 W LED reflektor tako lahko zlahka zamenja 500 W halogenskega. Dražji tipi imajo zelo dolgo življenjsko dobo; tudi do več kot 50 000 ur. Napetost je praviloma 230 V, a so na voljo tudi nizkonapetostni modeli – od 12 do 24 V.

Barvna temperatura LED reflektorja

Pomemben dejavnik pri izbiri reflektorja LED je tudi barvna temperatura. Strokovnjaki za uporabo še najpogosteje priporočajo kar dnevno belo, saj podpira koncentracijo ter veliko manj utruja vid oziroma oči.

Sicer pa so vam v specializiranih prodajalnah s svetili na voljo različni tipi oziroma vrste LED reflektorjev. To pomeni, da se med seboj ne razlikujejo samo po svetilnosti, temveč tudi po samem videzu. To pa hkrati določa tudi njihov namen uporabe. Med najpogosteje izbrane vrste sodijo LED halogeni, stojalni, slim in prenosni.

LED halogeni reflektorji

Takšna vrsta reflektorja na videz zagotovo še najbolj spominja na klasično vrsto halogenskega tovrstnega svetila. Na trgu so praviloma najpogosteje na voljo takšni v črni ali pa v srebrni barvi in pa seveda v izjemno širokem razponu zmogljivosti. Za osvetljevanje vrtne dekoracije na primer zadostuje LED halogeni reflektor moči 10 W.

Med bolj priljubljeni so tudi stojalni reflektorji LED. Za razliko od halogenov imajo stojalo. Slednjega lahko na hiter ter preprost način zapičite v zemljo.

Preberite si še naslednji članek z naslovomKateri so najboljši cvetlični lonci?“.